20 september 2023

De nieuwe Piranha 10 stobbenfrees!

Nieuw in het assortiment is de Piranha 10 stobbenfrees. Deze grootste mechanisch-aangedreven stobbenfrees uit de Piranha familie is geschikt voor trekker met een vermogen vanaf 150 pk. Met de dubbele arm en een freesschijf van 1000 mm heeft de machine een zeer groot freesbereik. Daarmee is de Piranha 10 uitermate geschikt om grote stobben in één keer weg te frezen zonder dat de trekker verplaatst hoeft te worden. Door de dubbele arm-constructie zijn stobben in een talud of slootkant ook eenvoudig mee te nemen. Met de hydraulisch verstelbare beschermkap wordt het wegspatten van materiaal tot een minimum beperkt. Door de beschermkap achterover te doen kan er ook volvelds mee gefreesd worden. De standaard aanwezige zwaar uitgevoerde dozerbalk maakt het daarnaast eenvoudig om de gaten dicht te schuiven. Door de compacte transport positie is de Piranha 10 eenvoudig en veilig over de weg te verplaatsen.
21 april 2023

De nieuwe JAGUAR 40 Track!

Deze volledig nieuwe uitvoering van de Jaguar 40 serie wordt geleverd op rubberen tracks met een hoge bodemvrijheid. Hierdoor worden moeilijk bereikbare plaatsen, terrein met veel stobben en natte gebieden toegankelijk voor werkzaamheden zonder dat de ondergrond daarbij word beschadigd. Optioneel is de machine uitvoerbaar met een hydraulisch bedienbare draaikrans (270°) zodat de invoer snel en gemakkelijk naar het te verwerken materiaal kan worden gedraaid. Verder kan de machine worden uitgevoerd met een telescopische houtkraan, een gesloten invoerketting om restmateriaal gemakkelijk te laten invoeren en een lier om het hout naar de machine toe te trekken. De machine is daarbij eenvoudig te bedienen via de radiografische besturing en dankzij een 140 pk Stage V Doosan motor word er uit deze compacte machine de maximale capaciteit gehaald.
12 april 2023

Bos Bolsward en Ufkes Greentec, SAMEN STERKER!

Twee sterke merken bundelen hun krachten. Per 1 april 2023 heeft Ufkes Greentec een belang genomen in Bos Bolsward. Beide bedrijven houden zich bezig met engineering, productie, verkoop en service van machines in een nichemarkt. Waar Bos Bolsward zich richt op grondverzet en egalisatie en het sloot- en bermonderhoud richt Ufkes Greentec zich op machines voor de boomverzorging en boomrooierij.  Beide bedrijven zitten in een nichemarkt met het produceren van kleine series met klant specifieke aanpassingen.
17 maart 2023

Alles getest de fabriek uit

Bij Ufkes Greentec worden alle producten, welke in de eigen fabriek gemaakt worden, uitvoerig getest voordat deze overgedragen worden aan de klant. Het Ufkes testcentrum zorgt er daardoor voor dat de kwaliteit gewaarborgd is en dat de klant de machine volgens verwachting in gebruik kan nemen. Alle machines, van groot tot klein, worden onderworpen aan een grondige test. Dit kunnen zowel de kleine als de grote houtvernipperaars zijn, combinatie machines maar ook de stobbenfrezen, bosfrezen en aanbouwdelen zoals een houtkraan komen langs het testcentrum. De start van iedere test is een visuele inspectie van de machine. Onderdelen, klantspecifieke wensen en opties worden optisch gecontroleerd. De uitkomst van deze eerste fase is of alle onderdelen vastzitten en of de machine compleet is.
9 februari 2023

Het belang van scherpe messen

Het belang van scherpe messen

Scherpe messen zijn essentieel voor het goed, snel en efficiënt versnipperen van het te verwerken materiaal. Over het algemeen gaan de messen lang mee maar de levensduur is daarbij sterk afhankelijk van het te snipperen materiaal. Daarnaast slijten de messen snel door meegenomen zand en grond.
20 januari 2023

“De machine verbaast mij nog elke dag”

Luchtenberg Boomverzorging uit Barneveld is ondertussen een gevestigde naam op het gebied van alle voorkomende werkzaamheden rondom het verzorgen van bomen. Sinds vorig jaar is de Greentec Cheetah 30/80 houtversnipperaar met kraan aan het assortiment toegevoegd om hiermee de dienstverlening nog verder uit te breiden. "De machine verbaast mij nog elke dag"
4 januari 2023

Ufkes GreenTeam Magazine

Hij is er! De eerste uitgave van het Ufkes GreenTeam Magazine! Een magazine vol met informatie zoals klantreportages, innovaties, tips, nieuwe producten en achtergronden. Het magazine wordt digitaal verstuurd en is te lezen op onze website en via onze social media kanalen.  Wilt u de volgende keer het magazine automatisch in uw mailbox ontvangen? Schrijf u dan in via het aanmeldformulier. Het magazine is nu te lezen via de onderstaande link. Hier kunt u zich ook aanmelden om het magazine de volgende keer in uw mailbox te ontvangen: https://lnkd.in/ekQDjJRU